Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Výstraha před bouřkami neděle 3.8.

Číslo výstrahy: PVI_2014/55
Studená fronta bude postupovat přes Německo k východu a před ní k nám bude proudit teplý vzduch od jihu.

 

Před studenou frontou a v její oblasti očekáváme v neděli 3.8. na našem území rozsáhlejší bouřkovou činnost. Ojediněle se vyskytnou velmi silné bouřky doprovázené nárazy větru kolem 25 m/s (90 km/h), přívalovými srážkami s úhrny kolem 50 mm a kroupami. V oblastech zasažených přívalovým deštěm bude docházet k přechodným rychlým vzestupům hladin vodních toků s možností krátkodobého dosažení stupňů povodňové aktivity, zejména na menších tocích.

Předpokládáme, že vliv zvlněné studené fronty na našem území bude pokračovat i v následujících dnech, proto nelze vyloučit intenzivnější srážky i během příštího týdne. Výstražnou informaci budeme na základě nových předpovědních materiálů pravděpodobně v neděli 3.8. podle potřeby upřesňovat.

Doporučení ke zmírnění následků jevů:

V oblastech zasažených přívalovými srážkami lze očekávat rychlý odtok vody ze svahů, rychlé rozvodnění malých toků, potoků a jindy suchých koryt, zatopení níže položených míst, sklepů, podemletí komunikací apod.

Pro omezení škod silným nárazovým větrem zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně položené předměty (zahradní nábytek, slunečníky apod.), zabezpečit skleníky, stavební jeřáby apod.

Dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí úrazu větrem uvolněnými předměty, pádem ulomených větví apod. a zásahu bleskem.

Při průtoku vody přes komunikace či jejich zatopení nevjíždět do vody, pozor na podemletí krajnic a mostů.

Za jízdy autem snížit rychlost jízdy, v případě krupobití, výrazného zesílení větru či deště i zastavit na bezpečném místě.

Vzduch voda

Poslední komentáře

  • Slapská pouť 2024 (29.6.2024)

    vybaví se vám obec, kde by probíhala od rána do noci ještě horší ralley (dodávek, náklaďáků a samozřejmě ...

    Číst dále...

     
  • Slapská pouť 2024 (29.6.2024)

    Budou i atrakce? :-?

    Číst dále...

     
  • VLTAVA RUN 2023 (12.5.2024)

    Dobrý den, v kalendáři akcí je zapsána akce omylem na 12.6. Mohl by to, prosím, někdo opravit na ...

    Číst dále...

Poslední inzeráty


Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/mnt/data/accounts/s/slapy/data/www/slapy/newhttps:/slapynadvltavou.cz/media/juloalib/js/jquery.min.js) is not within the allowed path(s): (/mnt/data/accounts/s/slapy/data/www/slapy/new:/mnt/data/accounts/s/slapy/data/www/_include:/tmp/uploads:/www/sqluploads:/global/applications/tools) in /mnt/data/accounts/s/slapy/data/www/slapy/new/libraries/src/Filesystem/File.php on line 652

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/mnt/data/accounts/s/slapy/data/www/slapy/newhttps:/slapynadvltavou.cz/media/juloalib/js/fullnoconflict.js) is not within the allowed path(s): (/mnt/data/accounts/s/slapy/data/www/slapy/new:/mnt/data/accounts/s/slapy/data/www/_include:/tmp/uploads:/www/sqluploads:/global/applications/tools) in /mnt/data/accounts/s/slapy/data/www/slapy/new/libraries/src/Filesystem/File.php on line 652